Tu ce ţi-ai spălat azi?


Azi cică-s floriile, ce-or mai fi şi alea. Pe febeu, prea multe “La mulţi ani sărbătoriţilor zilei”, plicticoşilor. Ia mai haliţi şi altele. De exemplu, ce face nicolexu. Nicolexu, ca de fiecare dată când e acasă, se plictiseşte. Bine, bine, dar ce face nicolexu când se plictiseşte? Păi găteşte. Aşa că m-am apucat să fac o prăjitură cu fructe, pe baza reţetei oferită cu atâta graţie de Ciocolata cu Lapte….ăăăă…amăruie…la dracu, nu…era altfel….ăăă…ciocolata cu mentă. (Fată, am dat destul cu periuţa sau să mai bag?)

Unii dintre voi poate ştiţi. Încerci o prăjitură dacă e făcută înfigând (cine zice înfiNgând să îşi dea singur/ă un şut în cur din lista mea, că nu servesc) o scobitoare în ea, apoi scoţând-o, să vezi dacă iese cu compoziţie sau nu. Desigur, când am zis că unii dintre voi ştiţi, mă refeream la domni. Doamnele nu au de unde să ştie, ele gătind maximum cafea. Când eram io tânăr, gagicile găteau ca mamele lor. Acum beau ca taţii. (Gluma asta nu e a mea, nu e a voastră, ci a urmaşilor voştri şi a urmaşilor urmaşilor voştri, în veac).

Aşa că sap după cutia cu scobitori. Nu e. Mai sap. Tot nu e. Pun şi io o întrebare colegei de apartament. Aflu, cu încântare, că a avut nevoie la minunăţia ei de serviciu de scobitorile mele.

Mă reîntorc la săpat, printre suduieli elaborate, pe care le mestec cu satisfacţie. Şi găsesc 3. Trei. Trei scobitori drăgălaşe. Micuţe. Miculuţe. Fix ce am nevoie. Şi încep să înţep. O dată, de două, de trei. Le scot murdare de compoziţie. Nu s-a făcut. Tava reintră la cuptor, iar nicolexu se scarpină, graţios, în cel mai inteligent loc al lui (aveţi imaginaţie, aşa că găsiţi voi un loc, mai la sud, mai la nord, după cum vă lasă inima), întrebându-se cu ce mai încearcă el prăjitura, că s-au murdărit cele 3, unice, drăguţe, drăgălaşe scobitori.

Şi iată, dragi copii, că am ajuns la miezul intrigii, în care eroul nostru, nume de cod nicolexu, ia cele 3 (trei) scobitori la o plimbare până la chiuvetă. Unde, cu drag şi cu buretele de vase, le spală. Da, bre. Spală scobitorile. Vă rog io frumos. Cum ştiu io mai bine şi mai frumos. Când se deschide Muzeul Prostiei, vă rog să pomeniţi şi candidatura mea. Da? Mulţumex din inimioara mea, normală, cu două atrii şi două ventricule, plus aorta, cavele şi pulmonarele, ca echipament periferic. Să nu uităm de valvula tricuspidă (nu, bă, nu e pornoşag, nu mai băliţi).

 

Reclame

2 comentarii

Din categoria Uncategorized

2 răspunsuri la „Tu ce ţi-ai spălat azi?

  1. Mi se pare corect, ce atata risipa? Cand o sa devii si mai faimos decat esti, iar casa ta va fi muzeu, ghidul le va povesti vizitatorilor extaziati: „Iar acestea trei, daca va vine sa credeti, sunt chiar scobitorile pe care le folosea Nicolexu personal la intepat prajitura. Aceste scobitori au facut istorie!”. 😀
    P.S. Eu azi mi-am spalat, pentru a treia oara, o farfurie de unica folosinta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s