Nişte moşi şi nişte babe


Mă deranjează să văd atâtea manifestări contra celor care au susţinut antena 3 zilele astea. Nu, nu îmi place postul sus-menţionat. Chiar deloc. Ăăă, am uitat să adaug. Nu îmi place aproape niciun post, mai puţin proteve, că acolo pot să văd, iar şi iar, houm ălăun şi dai hard. 1,2,3,4,5,6,7,8,9 şi cât or mai avea, plus violurile de la ora 5.

Dar uite. Ai mei se uită la antena 3. Şi, că îţi convine sau nu, e dreptul lor să aleagă ce televiziune le spală creierele. Cum? Ţie nu îţi spală creierul nimic? Sigur. Aşa e. Faptul că i-ai dat votul şi laicul lui J nu s-a numit spălat de creier. Nuuu. Ăla a fost voinţa populară. A fost voinţa ta. Tu, ăla deştept, miezu’ ţevii şi gaura de la covrig. Specialule, faraoane, boiarule şi ce te mai crezi tu.

Din punctul de vedere al unuia care e la mijloc, adică nu mai e tânăr, dar nu e, încă, bătrân, îţi zic: e treaba lor ce alegeri fac. Şi nu te mai căca pe tine că, din cauza lor, merge Româniţa prost. Că, de fapt, pe tine te doare în cur că îi merge ţării prost. Pe tine te doare că îţi merge ţie prost. Da, că mare brânză faci ca să îţi meargă bine. Politicienii ie de căcat, că nu face nimic. Patronii ie de căcat, că face dăcât pentru curu’ lor. Şi tu, săracu’ de tine, victima istoriei ce eşti tu, ce să mai faci şi tu? Păi nimic. Stai pe curu’ tău gras sau pe cale de îngrăşare şi dai din clanţă. Comentezi. La asta nu te întrece nimeni. Mai dai un laic, îl mai iei înapoi. Bravo. Contribuţia ta a fost genială. Sigur o să îţi meargă mai bine acum. Dacă îi mai şi înjuri pe moşii şi babele alea, eşti aproape un ecaterina teodoroiu. Cu tot cu puşcă. Şi cu cască.

Moşii şi babele alea sunt ai noştri. O pereche dintre ei, probabil, te-au şters la cur când erai de-o şchioapă. Şi te-au hrănit, deseori luându-şi de la gura lor, într-o epocă în care, deşi de aur, mâncarea era un fel de fata morgana. Şi căldura. Şi benzina. Iar acum, tu, mândru căpitan de plai, cu zmartfon, tabletă, feisbuc şi tot ce trebuie unui adevărat, le dai câte o clanţă moşilor şi babelor.

Dragul meu căpitan de plai. Unul, poate nu atât de deştept şi de metrosexual ca tine, a zis, la un moment dat:

“I am right and you are wrong. But, for your right to be wrong, I am ready to die.”

Normal că nu era atât de valabil ca tine Churchill ăsta. Şi cred că era şi cam moş când a zis-o. Da’ uite că unii, nici ăia aşa valabili ca tine, au zis că asta e, de fapt, deviza democraţiei. Aia în care vrei să trăieşti tu, să faci ce vrea basca ta şi să vină statu’ să îţi dea. Totul. Moka.

Sunt moşii şi babele noastre. Care ne-au crescut. Care ne-au hrănit. Care au plecat la serviciu, lăsându-ne cu cheia de gât, ca să aducă un ban în casă sau ca să facă rost de vreo pilă la pui, să îţi aducă ţie ce să crăpi în tine. Şi-au întreţinut spiritul aproape viu, inventând bancuri. Bancuri pe care tu, haiosule, nu eşti în stare să le mai inventezi azi. Tu doar copy-paste. Ne-au ferit să nu punem mâna pe cuptorul încins, pe când încercau să facă cald în apartamentul ăla de bloc comunist, rece ca gheaţa, ca să nu le răcească odorul. Adică tu, tâmpitule. Adică tu. Ăla care, din aroganţa tinereţii tale, îi faci moşi şi babe cu creierul spălat.

Să îţi fie ruşine.

 

Reclame

Un comentariu

Din categoria Uncategorized

Un răspuns la „Nişte moşi şi nişte babe

  1. Problema, nu este aceea ca pot urmari, liber, ce doresc, orice post TV …….problema este atunci cand, niste indivizi, iti baga pe gat informatii, pe care ei, nici nu se gandesc sa le verifice …eu asta numesc „prosteala prostilor” ……..marea lor majoritate, acum 25 de ani, il huiduiau pe Copos, ori, la mitinguri zbierau ca descreieratii „nu ne vindem tara – noi muncim, nu gandim” sau chiar „moarte intelectualilor” ……….aceeasi care aplaudau frenetic pe minerii veniti sa casapeasca orice arata a student sau facea opozitie pesedeului. Hai sa nu ii mai menajam atata, au fost, sunt si vor fi, masa de manevra pt toti politicienii cretini si tradatori

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s