Momente cu specia workohoolicus modernus


Workohoolicul este o specie aparte. În general, este un om mai inteligent decât media. Da’ nu îi (şi îţi) foloseşte la nimic asta.

Bing! Ora 12, noaptea. Aaaaaaaa, mail. Păi la ce îţi trebuie mail la ora asta? Dar, poate, e de la X, legat de finanţarea aia, atât de importantă. Aşa, şi? În noaptea asta, se face ceva legat de ea? Nuuu, da’ nu mai pot aştepta până dimineaţă. Şi, în cămaşă de noapte de diftină sau, după caz, în pijama în dungi sau cu maichi maus, se ridică în cur, lasă discavări-ul, şi începe să citească mailul, punctând, din când în când, cu grohăituri de satisfacţie sau cu mormăituri de nemulţumire, informaţiile procesate. Da, cămaşa de noapte sau pijamaua. Workohoolicul nu va dormi în ţâţele goale sau, dacă e băieţel, la cucu’ gol, deoarece simţul legat de sexualitate s-a diluat printre icseluri şi pauărpointuri.

Bing! Ora 2 noaptea. Aaaaaaa, mail. Bă, ej’ nebun? Sau nebună, dupe caz. Nuuu, da’ aştept referatu’ de la Y, că mă ţine de 4 zile cu el. Aşa, şi? Nu putea să mai stea încă 6 ore, să doarmă omu’ liniştit? Tu nu mă înţelegi, că e atâââât de important. Bă, eşti sigur(ă) că nu e de la vreun (vreo) iubi, ceva? Nuuuu, cum s-ar putea?

Şi are dreptate. Gândul unui(unei) terţ(e) nu i-a traversat scăfârlia. Cum naiba să se gândească la aşa ceva, când a te înşela pe tine cu un icsel şi un pauărpoint, (un gen de gang bang intelectual) în acelaşi timp, e atât de răvăşitor?

Desigur, ora 2 se scurge, somnoros, peste mormăiturile cu care e punctat referatul. Adormi. Simţi cum noaptea te învăluie. E cald şi bine. Şi parcă pluteşti.

Biiiinggggg! Buimac, cauţi să vezi cât e ceasul. 4. Ce mă-sa s-a mai întâmplat? Aaaaaaa, mail. Sigur e de la Z, că mă ţine în şah cu concursul ăla, ceva de speriat. Auuu. Ne îmbrăcăm să facem crosul zorilor, sau ce? E vreun concurs de salutul soarelui, pe plajă, în poziţii de yoga? Nuuu. Ştii, e un concurs pentru postul de ….. şi urmează vreo denumire din care nu înţelegi nimic. Păi şi cum? Nu îl ţineţi în timpul orelor de serviciu? Îl ţineţi noaptea? E cum era, pe vremuri, traseul de noapte la examenul auto? Nuuu, da’ nu mai puteam sta în tensiunea asta. Păi nu cred că era prea mare tensiunea, că dormeai. Da, în principiu ai dreptate, dar….

Şi mai urmează jumătate de oră de minuscule grohăieli şi mormăituri.

Ora 8. Sună ceasul. Hai. Tre’ să ne săltăm. Nu poţi să mergi tu să faci cofi, pliz? Sunt atât de obosit(ă). Păi dacă nu ai dormit. Cum să nu dorm? Nu ne-am culcat la 11?

Mergi. Faci cafeaua. Vine şi el(ea). Doamneeee, iar serviciu? Nu mai vreau la serviciuuuuuu. Cum nu mai vrei la serviciu? Uite-aşa. Tu nu înţelegi presiunea care e pe mine acolo. Aşa e. Nu înţeleg. Ce înţeleg, însă, e că, atunci când o să trebuiască să pleci de la el, după amiază, cu greu o să te smulgi de acolo. Păi da, că am o groază de lucru. Tu nu înţelegi. Aşa e. Nu înţeleg. Mea culpa.

În rest, toate bune.

Reclame

3 comentarii

Din categoria Uncategorized

3 răspunsuri la „Momente cu specia workohoolicus modernus

  1. me

    Bre, te-am lecturat, te-am bagat la blogroll, m-am hlizit ca baba la aifon, alea alea…da’ pune, fratele meu alb, pune icișa un boton, sa ma abonez instant la posturile lu’ matale.

  2. me

    aceste cuvinte ne doare…fatăăăăăă….hai, măh fatăăăăă, scrie si p-aciulea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s