Cultul proletariatului la ipocriţi


Nu-mi place premierul. Nu mi-a plăcut niciodată. Dar, de aici şi până la a sări toţi, de la ziarist la opincă, arşi de popou în sus, că a cheluit ăla nu-ştiu-cât într-o speluncă în Dubai, e cale lungă. Are alte bube de care vă puteţi lua. Dar să îţi manifeşti frustrările pe tema unei note de plată, într-un club, e ….e….uite că nici cuvintele nu se leagă.

Fotbaliştii cheltuiesc mult mai mult. Infinit mai mult. Şi majoritatea săritorilor în sus îi invidiază. Craii de Dorobanţi cheltuiesc, deasemenea, mult mai mult. Şi majoritatea gagicilor li se uită adânc în ochi, în buzunar, la cheile maşinii şi sub centură. Toate tinerele fecioare, de profesie curve, de pe la toate posturile teve, afişează haine şi accesorii mult mai scumpe decât a cheltuit respectivul. Şi majoritatea celorlalte caută cu verde în privire către ele.

Nu. Ca orice român care se respectă, şi ăla trebuie să meargă să mănânce la “La mama”, să se trotileze cu bere la PET Ciucaş la 2 litri), să stea într-o garsonieră confort 2, la etajul 10, în Berceni şi să îşi bată nevasta sâmbăta, să ştie cine e şef în casă. Hai, juraţi-vă voi că, dacă aţi avea bani, i-aţi dona pe toţi pentru cauze nobile şi aţi mânca numai salam Victoria, cu muştar, cu ziarul pus pe masă, ca să faceţi economie la detergentul maşinii de spălat, care s-ar consuma, dacă aţi folosi faţă de masă.

Hai, spuneţi-mi asta.

Criticaţi-l că nu se pricepe să guverneze, că e marionetă, că şi-a luat concediu, în loc să se ocupe de buget sau ce mai vreţi voi. Eu nu mă pricep la d’astea. Dar că a “petrecut” într-un club, e de rahat.

Da, nene, orice om, fie el şi premier, are dreptul să meargă într-o cârciumă şi să cheltuie bani. Câţi poate şi câţi are. Fără să i se uite în buzunar sau în gură toţi. Deseori, strict din punctul de vedere al lui “io nu-mi permit cât îşi permite ăla”.

Criticaţi o persoană publică din punct de vedere al prestaţiei publice, nu că mănâncă altceva decât mâncaţi voi. Aşa a fost tăvălit şi Raţiu, pe care acum toţi îl proslăvesc cu citate (preluate de la Churchill, în caz că nu ştiaţi), uitând că l-au acuzat că s-a cărat afară, în loc să stea, cuminte, aici, să mănânce salam cu soia. Şi l-au tăvălit până a pus creştinul mâinile pe piept şi s-a cărat, pe direcţie verticală, în sus sau jos, după diverse păreri, numai să nu mai vadă neam de invidioşi şi frustraţi. Folosiţi-vă bunul simţ.

Da, îmi asum ce am scris. Hai, că mi-am racordat racheta, pentru retur. Care dai primul cu indignarea proletară?

Reclame

2 comentarii

Din categoria Uncategorized

2 răspunsuri la „Cultul proletariatului la ipocriţi

  1. Tudor

    A vorbit si nea Ion ca si el e om ! N-ai sa lasi comentariul, dar sa stii ca esti mai ridicol decat aiai care zici ca au sarit in sus … esti semidoct si vrei sa te dai mare, sa pari impartial, de ce ? pentru ca, comparatiile tale sunt tampite, nepotrivite, ce are sula cu prefectura, daca-l compari pe premierul tarii cu craii din dorobanti, cu fotbalistii si curvele de la tv, s-a incheiat discutia ! d-aia iti spun ca esti semidoct si dacas recunosti ca nu te pricepi la politica , stai pe bara nu te baga in seama ca sa te bagi si tu ! ala e premier de tara, si fost candidat la presedintie, socialist, care da pensii si salarii si e votat de saracii tarii- nu dezvoltam, iti spun scurt pe limba ta, gestul astuia e cretin, e superior, e sfidator pentru ca-i in contradicitie cu tot ce promoveaza ideologia partidului sau si mai mult de asta. Cand esti premier de tara, de tara saraca sau nu, te duci in pizda matii si -ti cheltui bistarii multi despre care stiu toti ca-i ai in scorbura coaie, nu te duci ca bou baltii la Dubai, in loc public, mai esti si cur de spion , deci stii cu ce se manaca vanatoarea, iti strangi bistarii aia furati si tii mananci cand nu mai esti premier de tara, de tara saraca, si socialist ! Asa ca nu te mai da mare, gigi contra, ca aia pe care auzi comentand pe la tv au ceva in creier de marketing politic sau politichie, casca gura la ei, si nu-ti mai da si tu interesu’ ca un manelist sau ca un parvenit care ha haaa ce misto prememru la dubai a cheltuit ce vrea muschii lui ! hai, sa- mi mai dai un singur exemplu de cretinoid d-asta si pe urma poti sa-mi stergi comentariul, sigur, p;e tine o sa te aplaude tot fufele de Dubai, stai clam, ca doar n-au inteles altceva.

  2. George Vremescu

    Problema e ca se da om politic socialist. Chestiile alea cu egalitate, bunastare impartita samd. Ori el bea singur sampania si nu ne-a luat si pe restul la arabi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s