Un căţel, la un geam, pe o stradă


Ha! Parcă aş fi făcut o farsă ca în liceu. Da’ hai să vă povestesc.
De ani de zile, şi eu, şi nevastu’, şi amândoi, trecem pe o străduţă, prin zona Armenească. Aşa ne duc valurile astea de zi cu zi. La un geam de la un hoch-parter, de peste 7 ani, vedem un câine. Ridicat pe labele din spate, presupun, stă cu capul scos pe geam, vara, cu el lipit de geam, iarna. Şi se uită. Nu l-am mai văzut de o bucată de timp şi chiar ne întrebam, nevastu’ şi cu mine, dacă mai trăieşte. Azi dimineaţă, în drum spre birou, l-am văzut iar.
Mai aveam peste juma’ de oră până la ora la care trebuia să fiu la birou. Aşa că … Am tras maşina pe trotuar, m-am uitat eu bine cum e amplasat apartamentul ăla, mi-am luat inima în dinţi şi am intrat. Nu interfon, nu nimic. Şi sun la uşă.
Imi deschide o băbuţă, însoţită de nişte lătrături lenevoase.
– Bună ziua.
– Bună ziua. Pe cine căutaţi?
– Doamnă, mă numesc Mircea Nicolescu. Nu vreau nimic de la dumneavoastră. Vreau doar să vă spun că trecem de ani de zile pe strada asta, soţia mea şi cu mine, în drum spre birou. Şi că vă vedem caţelul de tot atâţia ani, la geam. Şi, într-un fel ciudat, a ajuns să ne lipsească atunci când nu-l vedem. De o bucată de vreme, nu l-am mai văzut şi ne întrebam dacă mai trăieşte.
– A fost cam bolnav o vreme.
– Aşa că am decis azi, când l-am văzut la geam, să vă spun că există cel puţin doi oameni care îl văd, care zâmbesc când îl văd şi cărora le pasă. Cam asta e tot. Iertaţi-mă dacă v-am deranjat.

Zâmbea? Avea lacrimi în ochi? Nu sunt prea sigur. Căci eu, măgădăul ăsta mare şi dur, trecut prin ciur şi dârmon, pişam ochii (în gând) ca o codană prinsă de directoarea şcolii cu mâna în zone nepermise. De ce o făceam? Să mor dacă ştiu.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s