1 decembrie


Zi de sarbatoare. Mare sarbatoare. Din acelea insemnate cu rosu in calendar. In care se arboreaza, cu inalta mandrie patriotica, steaguri rosii-galben-albastre. Cu imnuri la televizor, la radio, pe net. Cu tricoloru’ pe feisbuc.

Pe de alta parte, tot ghiolbanu’ roman astepta ziua de azi. Ca sa se ghifuiasca moka, pe banii statului. Cu fasole si carnati. Ce? Am uitat ceva? Asa e. Eterna prietena a romanului: tuica. Pentru care merita sa te inghesui la cozi, sa calci in picioare alti romani, patrioti ca si tine, care si ei se inghesuie acolo in aceleasi scopuri. Patriotice, desigur. Cine ar putea sustine ca sunt numai niste golani care, in loc sa munceasca, se inghesuie la tot ce e gratis? Niste golani care, sub masca unui patriotism de opereta, incearca sa isi duca viata de viermi, facand cat mai putine in viata? Nu, eu nu sustin asta. Doamne fereste! Cum sa sustin asa ceva? Se stie ca eu sunt un dragut, indulgent cu semenii mei si cu mine insumi.

In acelasi timp, constat azi cum s-a inmultit, peste noapte, numarul patriotilor desavarsiti. Aceiasi care, pana mai ieri, suduiau cu cuvinte grele “tara asta de cacat”, peste noapte au avut remuscari. Si azi, cu tarana proaspata pe crestete, se intrec in la-multi-ani-uri, Romanie, romani, pionieri, soimi ai patriei, pensionari, revolutionari, diasporeni , caini comunitari, etc, etc, etc. Adica toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim.

Si respiratia le miroase a tuica mai sus pomenita, a fatarnicie, a servilism.

Hai noroc! Sa traiti asa cum meritati!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s