Romanticul, specie pe cale de disparitie


Zilele trecute mi-a ajuns la urechi o veste imbucuratoare. Se zice ca romanticii sunt o specie pe cale de disparitie. 
Mai subzista in unele exemplare umane resturi din aceasta tara rusinoasa, dar numai pana la varsta adolescentei. Un gen de apendice. Nedorit. Potential pericol social. Vestigiu al unor vremuri de care noii manageri, noii metrosexuali, noii hipsteri nici nu mai vor sa auda.
Gata! Am scapat de flori, muzica lacrimogena, cine romantice, plimbari mana in mana pe malul marii sau in parc, sub luna plina. Poezia, la pubela! Biletelele de amor, in groapa de gunoi a istoriei! Uitate emotiile dinaintea intalnirii. La revedere, strangeri complice de mana.
Noua varianta, SMS-uri de genul: „Sex. Intre orele 21-23. Diseara. Participanti: tu si cu mine. Locatia mea. Prerabil cu felatie inclusa. Am eu mancare. Daca poti, ia niste bere. Rog raspuns in timp util”. Raspuns: „Din cauza unei sedinte importante, decalam intervalul. Intre 22-23.30. Nu pot mai mult. Maine dimineata plec devreme la birou.”
Presupun ca ar fi utila instalarea unor butoane pe fiecare membru al rasei umane. Cam ca la masina de spalat. Apesi pe butonul A. Sarut pe tampla. Durata: 15 secunde. Butonul B. Sarut pe gat, durata 20 secunde, temperatura de 36,5 grade Celsius. Butonul D. Pipait cu mana dreapta, temperatuta 36,75 grade, durata 1 minut. Etc, etc, etc. 
Trec direct la butonul Y, caci nu intentionez sa scriu un blog porno. (Si asa mi se va scoate pe nas faza cu felatia de mai sus). Asadar, butonul Y. „Draga, evaluarea precedentelor 2 ore: 8 puncte din 10. Iti trimit maine un email cu constatarile mele si cum vad eu remedierea carentelor”. Butonul Z….
 
Urasc. Urasc viteza pe care a prins-o societatea umana, in goana ei dupa eficienta pe coordonata X, dupa pierdere de timp pe coordonata Y (iti amintesti de zecile de ore petrecute in fata televizorului?), dupa satisfactii de 2 lei. Dupa fast food. Dupa dorinta de a ajunge nicaieri, pentru a nu face nimic. Dar a ajunge repede acolo. 
Urasc disparitia acelor mese din dimineata de duminica, cu toti membrii familiei, cum aveam in copilarie. Urasc ca fiecare ajunge sa manance singur, pe unde apuca. Urasc ca, in rarele ocazii cand mananca membrii aceleiasi familii impreuna, fiecare sta pe scaunul lui, cu telefonul in mana, izolat in coconul tesut de SMS-uri, mailuri, feisbucuri si alte variante escapiste.
Urasc faptul ca relatiile dintre oameni ajung din ce in ce mai schematice. Relatii care vor ajunge sa fie exprimate pe puncte, cu liniuta in fata, ca listele de cumparaturi din supermarket. 
Uita-te in jurul tau. Vei vedea ca suntem din ce in ce mai alienati. Ca suntem din ce in ce mai eficienti in actiuni, dar din ce in ce mai rataciti in sentimentele noastre. Ne e din ce in ce mai greu sa relationam cu cei din jur. Ca si cu cei dragi. Da, cu aia pe care ii vrei in jurul tau cand iti e greu. Ne e din ce in ce mai greu sa spunem un „Te iubesc”. Si, daca facem asta, parca ne face sa parem papa-lapte, nu-i asa?
 
In cativa ani prevad ca vom sta fiecare dintre noi in cate o incapere, bine indivizualizati, cu mijloace tehnice de comunicare super ultra la indemana. Vom avea comunicare din ce in ce mai multa, dar din ce in ce mai superficiala. Vom scrie mult cuvinte, dar ele nu vor transmite sentimente. Vom inceta sa mai citim carti, care sondeaza profunzimile umane. Traiasca filmele, care prezinta doar suprafata! Nu vom aprecia cum gandeste un om, ci doar ne vom uita la poze. Suprafata. Superficial. Aparente.
Si vom sfarsi singuri, iar cei care conteaza vor afla ca am murit de pe …feisbuc, unde, cu ultimele forte, ne vom schimba statusul in „Died”.
 
Aleluia!
Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s