In ce fel de tara traim?


Aud deseori in jurul meu sintagma „Oare in ce fel de tara traim?”
Traim in tara abdicarii totale, a marturiei generale despre falimentul uman. Visam la american way of life, cu mijloace balcanice. Visam la un Tata ceresc sau pamantean, care sa vina si sa ne bage in sac. Moka. Totul moka.
Iar acolo unde nu asteptam moka, refuzam cu obstinatie sa gandim. Mintea trebuie lasata sa se odihneasca. Shhhttttt!!! Doamna Minte doarme. Sau o fi raposat?
 
Veneam si eu, ca omu’, spre casa. Un nene, cu nasul rosu (oare o fi fost sigur de la frig?) dadea zapada de langa masina. In mijlocul strazii. Tre’ sa mentionez ca stau la tara. Asa ca zapada era pe drum ca la ea acasa, cu fagasurile sapate de rotile curajosilor care scosesera masinile. 
Opresc langa el, deschid geamul si, politicos, ii sugerez sa dea zapada langa drum, nu pe el. Politicos. Chiar dragalas. 
Muflonul casca niste ochi cat doua hublouri de masina de spalat si de pe buzele lui se aude un gen de „Mfff”. Imi zic ca o avea omu’ polipi si continui expozeul. Ca se fac poduri de gheata, ca o sa ne rupem masinile in ele, si el, nu numai altii, etc. „Mfff”. Ca nu se stie cand o sa trimita primaria satucului asta un plug, etc, etc, etc. „Mffff…eu dau zapada”
Bine, mai vitel matur ce esti, eu credeam ca erai pe cale sa interpretezi o Berceusa. La flaut. Simt ca imi creste gradul de iritare, dar fac apel la resursele din dotare sa nu sar din masina sa il bat cu fata de gard pana sa il simt cum se inmoaie in propriul sange. Ca sa vezi, ca e mai bine sa lasam drumul cu cat mai putina zapada pe el, etc. „Mfff…eu dau zapada”
Bai, rinocer care ti-ai amanetat cornul, da-o in curtea ma-tii, nu pe drumul public. Se uita la mine ca la un elefant roz, imbracat in mandarin chinez, pe cale sa faca o serenada intersectiei intre Calea Vitan si Calea Lactee. 
Il las in plata lui si plec. Il vad in retrovizor cum se apleaca cu drag asupra lopetii, aruncand iar zapada. 
In drum.
Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s