Azi am fost in casa unor prieteni vechi


Azi am fost in casa unor prieteni vechi. Au in jur de 75 de ani. Aveau nevoie de o mana de ajutor. Ea, in urma unor probleme de sanatate, atat de natura fizica, cat si psihica, este aproape complet lipsita de constiinta de sine. Am evitat in mod deliberat cuvantul « leguma », care mi se pare, in cazul acesta, total lipsit de respect. 
 
A trebuit sa o mut dintr-o camera in alta. Ceea ce m-a lovit insa ca un camion care nu opreste la semafor a fost expresia lui. El, om de o rafinata cultura. Pasionat de arta. Cu o colectie de icoane despre care iti poate vorbi o zi intreaga fara sa oboseasca. Sunt impreuna de aproape 50 de ani, cred. 
 
Pe fata omului asta se vedea cat de mult o iubeste. Ochii lui mangaiau, desi erau plansi. Vorbea cu mine, insa urechile lui erau indreptate catre ea. Simteam in aer cum toata fiinta lui era acolo, langa ea. 
 
Desi nepriceput in ale gospodariei (cati dintre noi, barbatii, suntem, oare ?), se lupta zilnic cu treburile din casa, numai pentru ca ea, in rarele momente de luciditate, sa re-gaseasca o atmosfera familiara si familiala, nu un dezastru.
 
Dupa 50 de ani. 
 
Cati dintre voi va simtiti in stare de asta ?
Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s